Śledziowe koreczki
Składniki:
Wykonanie:
Ogórek kroimy na niezbyt cienkie, ukośne plasterki, na każdym układamy dekoracyjnie paseczki papryki, tak aby wychodziły poza krążek ogórka.
Przygotowujemy krem: masło, drobno posiekaną cebulę i filety rozdrabniamy w malakserze na jednolitą puszystą masę, łączymy z majonezem i doprawiamy pieprzem. Krem przekładamy do woreczka z końcówką lub szprycki. Na przygotowanych krążkach ogórka formujemy zgrabne kopczyki i przybieramy zieleniną. Podajemy nie później niż 10 minut po przygotowaniu.
Ryby-skład mięsa pod względem jakościowym i wartościowym jest bardzo zróżnicowany. Wpływa na to bardzo dużo czynników, takich jak: Gatunek, wiek miejsce żerowania , rodzaj pożywienia, czas i sposób połowu oraz wiele czynników związanych z transportem ,przechowywaniem i przygotowaniem do obrotu .Mięso ( mięśnie ) ryb występujących w obrocie krajowym, zawierają przeciętnie:
Sebastian Tyszko (Sunday, 23 May 2021 01:51)
na zdjeciu jest makrela
MAREK (Thursday, 31 January 2019 17:35)
TO JEST MAKRELA A NIE LABRAKS. NIE RÓBCIE Z LUDZI IDIOTÓW