Składniki:
Wykonanie:
Filety z łososia umyj i osusz, a następnie podziel na kawałki. posól, oprósz pieprzem i smaż na oliwie przez 10 minut.
Brokuł ugotuj w osolonej wodzie z dodatkiem cukru, odcedź i i podziel na różyczki.
mozzarellę zetrzyj na tarce o średnich oczkach. Cebulę posiekaj.
Formę do zapiekania wysmaruj tłuszczem, wyłóż spód płatem ciasta francuskiego. Ciasto po całości nakłuj widelcem i posyp połową startej mozzarelli oraz połową uprażonych na suchej patelni płatków migdałowych, połową posiekanej cebuli i brokułów.Na tak przygotowanym spodzie ułóż kawałki z łososia i skrop sokiem z cytryny. Na tak przygotowanym łososiu powtarzamy czynności nakładając wszystkie warstwy raz jeszcze ale w odwrotną stronę, tak aby ser znalazł się na górze. Tak przygotowany farsz przykrywamy drugim płatem ciasta francuskiego i zlepiamy starannie wszystkie brzegi. Wierzch posmaruj rozkłóconymi żółtkami.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180'C przez około 50 minut.
Ryby-skład mięsa pod względem jakościowym i wartościowym jest bardzo zróżnicowany. Wpływa na to bardzo dużo czynników, takich jak: Gatunek, wiek miejsce żerowania , rodzaj pożywienia, czas i sposób połowu oraz wiele czynników związanych z transportem ,przechowywaniem i przygotowaniem do obrotu .Mięso ( mięśnie ) ryb występujących w obrocie krajowym, zawierają przeciętnie:
Sebastian Tyszko (Sunday, 23 May 2021 01:51)
na zdjeciu jest makrela
MAREK (Thursday, 31 January 2019 17:35)
TO JEST MAKRELA A NIE LABRAKS. NIE RÓBCIE Z LUDZI IDIOTÓW