Składniki:
Wykonanie:
Szpinak myjemy i siekamy grubo. Ziemniaki obierz, umyj i zetrzyj na tarce przeznaczonej do mizerii, po czym gotujemy 5 minut w osolonej wodzie. tak ugotowane ziemniaki przekładamy na sito i hartujemy polewając zimną wodą, pozostawiając do osączenia.
Cebulę obieramy,siekamy i szklimy na roztopionym maśle. Dodajemy szpinak i doprawiamy do smaku solą, pieprzem dusząc jeszcze przez 3 minutki.
Posiekaj koperek, wymieszaj z żółtkami, śmietaną, musztardą i dopraw do smaku solą i pieprzem.
Żaroodporne naczynie wysmaruj masłem, na dnie rozłóż szpinak,ułóż kawałki łososia oprószonego solą i pieprzem, przykryj plasterkami ziemniaków, tak aby zachodziły na siebie. Polej sosem śmietanowo-koperkowym.
Tak przygotowaną potrawę, piecz w piekarniku przez 30 min , nagrzanym do 200'C ,na środkowym poziomie aby był równy dopływ ciepłego powietrza z każdej strony.
SMACZNEGO :)
Ryby-skład mięsa pod względem jakościowym i wartościowym jest bardzo zróżnicowany. Wpływa na to bardzo dużo czynników, takich jak: Gatunek, wiek miejsce żerowania , rodzaj pożywienia, czas i sposób połowu oraz wiele czynników związanych z transportem ,przechowywaniem i przygotowaniem do obrotu .Mięso ( mięśnie ) ryb występujących w obrocie krajowym, zawierają przeciętnie:
Sebastian Tyszko (Sunday, 23 May 2021 01:51)
na zdjeciu jest makrela
MAREK (Thursday, 31 January 2019 17:35)
TO JEST MAKRELA A NIE LABRAKS. NIE RÓBCIE Z LUDZI IDIOTÓW