Pikantny Łosoś marynowany
kolendrą zapiekany z żółtą fasolką.
Składniki:
-
Fasolka szparagowa żółta około 0,5 kg ( może być mrożona)
-
0,5 kg fileta z łososia
-
świeża kolendra
-
100 ml oliwy
-
50 gr sera żółtego
-
pieprz cayenne
-
cukier,sól i cytryna
Przygotowanie:
Kolendrę siekamy drobno,dodajemy sól,pieprz oraz sok z cytryny i oliwę.Taką marynatą zalewamy nasze filety i odstawiamy na 2 godzinki do lodówki.Fasole gotujemy we wrzątku z cukrem i solą.Filety smażymy lub pieczemy w piecu (piekarniku)przez około 15-20 min.w
temperaturze 170ºC. Posypujemy startym serem i układamy na fasoli szparagowej.
"Fasolkę żółtą możemy zastąpić zieloną jak danej nie mamy".
Sebastian Tyszko (Sunday, 23 May 2021 01:51)
na zdjeciu jest makrela
MAREK (Thursday, 31 January 2019 17:35)
TO JEST MAKRELA A NIE LABRAKS. NIE RÓBCIE Z LUDZI IDIOTÓW