Pikantny Łosoś marynowany

kolendrą zapiekany z żółtą fasolką.

 

Składniki:

  • Fasolka szparagowa żółta około 0,5 kg ( może być mrożona)
  • 0,5 kg fileta z łososia
  • świeża kolendra
  • 100 ml oliwy
  • 50 gr sera żółtego
  • pieprz cayenne
  • cukier,sól i cytryna

 

Przygotowanie:

Kolendrę siekamy drobno,dodajemy sól,pieprz oraz sok z cytryny i oliwę.Taką marynatą zalewamy nasze filety i odstawiamy na 2 godzinki do lodówki.Fasole gotujemy we wrzątku z cukrem i solą.Filety smażymy lub pieczemy w piecu (piekarniku)przez około 15-20 min.w temperaturze 170ºC. Posypujemy startym serem i układamy na fasoli szparagowej.

"Fasolkę żółtą możemy zastąpić zieloną jak danej nie mamy".