SKŁADNIKI:
-
1 świeża patroszona srebrna lub czerwona tilapia
-
4-5 ziemniaków
-
2-3 czerwone papryczki chilli
-
odrobina oliwy
-
sól, pieprz
-
listek laurowy
-
gałązka świeżego rozmarynu
-
szczypta natki pietruszki
WYKONANIE:
Rybę umyć i osuszyć na papierowym ręczniku. Doprawić solą i pieprzem, natrzeć oliwą i obłożyć ziołami. Odstawić na dwie godziny do lodówki. Ziemniaki obrać i lekko
podgotować w osolonej wodzie. Nagrzać piekarnik do 200'C .Rybę przełożyć do nasmarowanego oliwą żaroodpornego naczynia.Dodać podgotowane ziemniaki, oprószyć je pietruszką.Tak przygotowaną rybę
piec w piekarniku przez około 30 minut.
SMACZNEGO.
Sebastian Tyszko (Sunday, 23 May 2021 01:51)
na zdjeciu jest makrela
MAREK (Thursday, 31 January 2019 17:35)
TO JEST MAKRELA A NIE LABRAKS. NIE RÓBCIE Z LUDZI IDIOTÓW