SKŁADNIKI:
-
4 filety ze świeżej Tilapii
-
4 małe pory
-
1 nieduża cukinia
-
2 łyżki masła
-
odrobina oliwy
-
sól, pieprz
-
1/4 szklanki białego wina
-
Koperek do dekoracji
WYKONANIE:
Pory z blanszować w gorącej wodzie, cukinię umyć i pokroić wzdłuż na wąskie plastry. Rybę umyć, osuszyć na papierowym ręczniku i pokroić na porcje. Przyprawić solą i
pieprzem. Na rozgrzanym na patelni maśle z oliwą ułożyć rybę, krótko podsmażyć z obu stron. Zalać winem i dusić chwilę do odparowania alkoholu. Rybę wyjąć z patelni, ułożyć na gorącym talerzu. Na
patelnie włożyć cukinię i por, po 2-3 minutach zdjąć i ułożyć na talerzu obok ryby. Ozdobić koperkiem i cytryną.
Smacznego.
Sebastian Tyszko (Sunday, 23 May 2021 01:51)
na zdjeciu jest makrela
MAREK (Thursday, 31 January 2019 17:35)
TO JEST MAKRELA A NIE LABRAKS. NIE RÓBCIE Z LUDZI IDIOTÓW