SKŁADNIKI;
SOS BESZAMELOWY;
WYKONANIE;
Świeży szpinak umyj i wrzuć na minutę do wrzątku, a następnie odcedź.Mrożony szpinak rozmroź i osącz na sitku. szpinak przypraw szczyptą gałki muszkatołowej, solą, pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Rozłóż na dnie formy do zapiekania wysmarowanej oliwą.Na szpinaku ułóż umyte i osuszone filety z soli.
przygotuj sos: Na patelni rozpuść masło, oprósz je mąką i zrób zasmażkę. Wlej mleko i przypraw według uznania. Gotuj, mieszając, około 5 minut, aż sos zgęstnieje.
Rybę polej sosem i wstaw na 30 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 180'C .
Podawaj z ryżem lub białym pieczywem.
Ryby-skład mięsa pod względem jakościowym i wartościowym jest bardzo zróżnicowany. Wpływa na to bardzo dużo czynników, takich jak: Gatunek, wiek miejsce żerowania , rodzaj pożywienia, czas i sposób połowu oraz wiele czynników związanych z transportem ,przechowywaniem i przygotowaniem do obrotu .Mięso ( mięśnie ) ryb występujących w obrocie krajowym, zawierają przeciętnie:
Sebastian Tyszko (Sunday, 23 May 2021 01:51)
na zdjeciu jest makrela
MAREK (Thursday, 31 January 2019 17:35)
TO JEST MAKRELA A NIE LABRAKS. NIE RÓBCIE Z LUDZI IDIOTÓW