SKŁADNIK
-
4 filety z soli
-
4 cykorie
-
12 łyżek masła
-
szklanka śmietanki 30 %
-
sól, pieprz, cukier
-
gałka muszkatołowa
-
2 łyżki startego parmezanu
Rybę umyj, osusz, posyp solą i pieprzem.
cykorie umyj, osusz, przekrój wzdłuż na pół, posyp solą, pieprzem i cukrem. Smaż na maśle. Kiedy zmiękną, zdejmij je z patelni. Zwiększ ogień i usmaż rybę. Pod
koniec smażenia zalej filety śmietaną . Zagotuj, dodaj cykorię, dopraw gałką muszkatołową i parmezanem.
Od razu podawaj, najlepiej z ryżem ugotowanym na sypko.
Sebastian Tyszko (Sunday, 23 May 2021 01:51)
na zdjeciu jest makrela
MAREK (Thursday, 31 January 2019 17:35)
TO JEST MAKRELA A NIE LABRAKS. NIE RÓBCIE Z LUDZI IDIOTÓW