czas/60 min
porcje/6 osób
składniki:
wykonanie:
Sandacza spraw, umyj, natrzyj solą i skrop sokiem z cytryny. Odstaw do lodówki.
warzywa obierz i umyj. Zalej 1,5 litra wody i dodaj cebulę, sól liście laurowe, ziele angielskie i pieprz.Tak przygotowane składniki gotuj przez 25 minut na małym ogniu na koniec wyjmij warzywa.
Rybę włóż do naczynia z metalową wkładką. Zalej wywarem tak aby ryba była zalana w całości. Gotuj na małym ogniu przez około 20 minut.
przełóż rybę na półmisek. Jajka ugotowane na twardo pokroić w kostkę i połącz je ze stopionym masłem. Polej nimi sandacza i posyp posiekaną natką pietruszki.
Ryby-skład mięsa pod względem jakościowym i wartościowym jest bardzo zróżnicowany. Wpływa na to bardzo dużo czynników, takich jak: Gatunek, wiek miejsce żerowania , rodzaj pożywienia, czas i sposób połowu oraz wiele czynników związanych z transportem ,przechowywaniem i przygotowaniem do obrotu .Mięso ( mięśnie ) ryb występujących w obrocie krajowym, zawierają przeciętnie:
Sebastian Tyszko (Sunday, 23 May 2021 01:51)
na zdjeciu jest makrela
MAREK (Thursday, 31 January 2019 17:35)
TO JEST MAKRELA A NIE LABRAKS. NIE RÓBCIE Z LUDZI IDIOTÓW