składniki:
Rybę posyp od środka łyżką soli morskiej i grubo posiekaną natką pietruszki, włóż kilka plasterków cytryny. Pozostałą sól wymieszaj z ziołami, pieprzem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Połową soli posyp dno brytfanny, na wierzchu ułóż rybę i przykryj resztą soli. Brytfannę wstaw na 20 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 250'C.
Wyłącz piekarnik, ale pozostaw w nim rybę na kilka minut.Przed podaniem usuń z pstrąga skorupę soli.
Podawaj z ziemniakami w mundurkach i majonezowym sosem ziołowym.
Ryby-skład mięsa pod względem jakościowym i wartościowym jest bardzo zróżnicowany. Wpływa na to bardzo dużo czynników, takich jak: Gatunek, wiek miejsce żerowania , rodzaj pożywienia, czas i sposób połowu oraz wiele czynników związanych z transportem ,przechowywaniem i przygotowaniem do obrotu .Mięso ( mięśnie ) ryb występujących w obrocie krajowym, zawierają przeciętnie:
Sebastian Tyszko (Sunday, 23 May 2021 01:51)
na zdjeciu jest makrela
MAREK (Thursday, 31 January 2019 17:35)
TO JEST MAKRELA A NIE LABRAKS. NIE RÓBCIE Z LUDZI IDIOTÓW