składniki:
-
4 pstrągi (300/350 g sztuka )
-
50 g mąki
-
100 g masła
-
łyżka oleju kukurydzianego
-
500 ml białego wytrawnego wina
-
gałązka świeżego rozmarynu
-
sól
Oczyść i spraw pstrąga , posól go i obtocz w mące. Na patelni roztop masło . Przełóż pstrąga i zrumień z obu stron. Podsmażonego przełóż do
żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem kukurydzianym i podlej winem. Dodaj gałązkę rozmarynu. Piecz około 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180'C. W czasie pieczenia dwukrotnie
polej rybę wytworzonym sosem.
podawaj z pieczonymi ziemniakami i grillowanymi warzywami.
Sebastian Tyszko (Sunday, 23 May 2021 01:51)
na zdjeciu jest makrela
MAREK (Thursday, 31 January 2019 17:35)
TO JEST MAKRELA A NIE LABRAKS. NIE RÓBCIE Z LUDZI IDIOTÓW