PSTRĄG PIECZONY
SKŁADNIKI:
-
4 świeże pstrągi
-
4 łyżki masła
-
4 ząbki czosnku
-
4 łyżki posiekanej natki pietruszki
-
4 łyżki soku z cytryny
PRZYGOTOWANIE:
Pstrąga myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym.
Do rozpuszczonego masła dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, natkę pietruszki i sok z cytryny. Całość dokładnie mieszamy.
Tak przygotowaną marynatą polewamy rybę i każdą zawijamy ściśle w folię aluminiową i odkładamy do zamarynowania na około 2 godziny.
rybę pieczemy w folii w temperaturze 180"C przez około 45 min.
,,Tak przygotowanego pstrąga możemy przyrządzać na grillu , zapewne będzie wyśmienitym przysmakiem podczas rodzinnego przyjęcia
.
Sebastian Tyszko (Sunday, 23 May 2021 01:51)
na zdjeciu jest makrela
MAREK (Thursday, 31 January 2019 17:35)
TO JEST MAKRELA A NIE LABRAKS. NIE RÓBCIE Z LUDZI IDIOTÓW