składniki:
Ryby umyj, osusz, posyp solą i pieprzem czarnym i cytrynowym. Odstaw co najmniej na godzinę.
Płatki migdałowe upraż na suchej patelni.
Do środka każdej ryby włóż plasterek oscypka obłożony liśćmi szpinaku, trochę uprażonych płatków migdałowych i zepnij rybę wykałaczką , a następnie obtocz w mące.
Na patelni rozgrzej masło i smaż na nim pstrągi z obu stron, aż się zrumienią na złocisty kolor.
podawaj na liściach szpinaku, skropione sokiem z cytryny.
Ryby-skład mięsa pod względem jakościowym i wartościowym jest bardzo zróżnicowany. Wpływa na to bardzo dużo czynników, takich jak: Gatunek, wiek miejsce żerowania , rodzaj pożywienia, czas i sposób połowu oraz wiele czynników związanych z transportem ,przechowywaniem i przygotowaniem do obrotu .Mięso ( mięśnie ) ryb występujących w obrocie krajowym, zawierają przeciętnie:
Sebastian Tyszko (Sunday, 23 May 2021 01:51)
na zdjeciu jest makrela
MAREK (Thursday, 31 January 2019 17:35)
TO JEST MAKRELA A NIE LABRAKS. NIE RÓBCIE Z LUDZI IDIOTÓW