SKŁADNIKI:
WYKONANIE:
Wspaniałą rybę miruną rozmrażamy i osuszamy, po czym doprawiamy solą, przyprawami i odstawiamy na bok.
Na rozgrzaną patelnie wrzucamy masło, dodajemy szpinak, posiekane ząbki czosnku i doprawiamy solą. Tak gotujemy do zagęszczenia się szpinaku.
Podczas gotowania szpinaku przygotowujemy sos z serka topionego i śmietany ( mieszamy ze sobą oba produkty) i dodajemy je na koniec gotowania do szpinaku dobrze ze sobą łącząc.
Rozwijamy ciasto francuskie i dzielimy je na dwie równe połowy.
Na obydwóch połówkach przez całą długość ciasta po samym środku rozprowadzamy połowę przygotowanego szpinaku układając po jednym filecie na szpinaku. Pozostałą część szpinaku układamy na rybie i na szpinaku układamy po 2 plastry żółtego sera.
Na części gołej ciasta robimy nacięcia co 2 cm po czym zawijamy ciasto przeplatając raz z jednej a raz z drugiej strony. Tak przygotowane rolady posmaruj roztrzepanym jajkiem.
Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180" przez około 15 do 20 minut, aż się zrumieni ciasto.
Smacznego:)
Ryby-skład mięsa pod względem jakościowym i wartościowym jest bardzo zróżnicowany. Wpływa na to bardzo dużo czynników, takich jak: Gatunek, wiek miejsce żerowania , rodzaj pożywienia, czas i sposób połowu oraz wiele czynników związanych z transportem ,przechowywaniem i przygotowaniem do obrotu .Mięso ( mięśnie ) ryb występujących w obrocie krajowym, zawierają przeciętnie:
Sebastian Tyszko (Sunday, 23 May 2021 01:51)
na zdjeciu jest makrela
MAREK (Thursday, 31 January 2019 17:35)
TO JEST MAKRELA A NIE LABRAKS. NIE RÓBCIE Z LUDZI IDIOTÓW