Wiele osób które lubią ryby nie znalazło dla siebie jeszcze idealnego produktu, ponieważ zawsze im coś przeszkadzało - ości, zapach, wygląd. Tym razem znalazłem
wyśmienitą rybę zwaną ,, miruna nowozelandzka" która występuje u wybrzeży Nowej Zelandii i Japonii. Jest to ryba bardzo smaczna o białej barwie bezościstego oraz delikatnego i zwartego
mięsa. Rybę możemy serwować na różne sposoby takie jak grillowanie, gotowanie na parze, pieczenie, smażenie, a nawet w cieście francuskim i jak kto woli. Miruna nadaje się dosłownie na każdą
okazję, urodziny dziecka a to tylko dla tego że nie posiada żadnych ości w mięsie.
Polecam przepisy z rybą która występuje tylko w postaci mrożonej.
Kupuj ryby mrożone, takie które nie zawierają więcej niż 10 % wody ( glazury ).
Sebastian Tyszko (Sunday, 23 May 2021 01:51)
na zdjeciu jest makrela
MAREK (Thursday, 31 January 2019 17:35)
TO JEST MAKRELA A NIE LABRAKS. NIE RÓBCIE Z LUDZI IDIOTÓW