WYKONANIE;
Karpia pokrój w dzwonka,posól,dopraw pieprzem i skrop sokiem z cytryny. Odstaw do lodówki na 2 godziny.
Grzyby mocz w wodzie 30 minut, potem ugotuj do miękkości w wodzie, w której się moczyły, odcedź i pokrój w paski.
Sos pieczeniowy zagotuj z maderą i koncentratem pomidorowym. Dodaj pokrojone grzyby i gotuj jeszcze chwilę. Dopraw rozmarynem, solą i pieprzem.
Dzwonka z karpia rozłóż na wysmarowanej olejem blasze i piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 180'C na złoty kolor ( ok. 20 minut).
Podawaj z ciepłym sosem i ziemniakami z wody.
Ryby-skład mięsa pod względem jakościowym i wartościowym jest bardzo zróżnicowany. Wpływa na to bardzo dużo czynników, takich jak: Gatunek, wiek miejsce żerowania , rodzaj pożywienia, czas i sposób połowu oraz wiele czynników związanych z transportem ,przechowywaniem i przygotowaniem do obrotu .Mięso ( mięśnie ) ryb występujących w obrocie krajowym, zawierają przeciętnie:
Sebastian Tyszko (Sunday, 23 May 2021 01:51)
na zdjeciu jest makrela
MAREK (Thursday, 31 January 2019 17:35)
TO JEST MAKRELA A NIE LABRAKS. NIE RÓBCIE Z LUDZI IDIOTÓW