SKŁADNIKI:
WYKONANIE:
Rybę umyj, odetnij głowę i ogon, a pozostałą część pokrój na dzwonka.
Posól i odstaw na 30 minut.
Cebule obierz, pokrój w drobną kostkę. Zeszklij na maśle. Warzywa obierz i umyj. Włóż do garnka razem z cebulą i zalej litrem wody. Dodaj głowę i ogon ryby, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, sól i cukier i gotuj 30 minut. do wywaru dodaj dzwonka ryby i gotuj kolejne 30 minut.
Ugotowaną rybę ułóż na półmisku. Wywar odcedź i polej nim dzwonka karpia.
Podawaj na ciepło z gotowanymi ziemniakami.
Ryby-skład mięsa pod względem jakościowym i wartościowym jest bardzo zróżnicowany. Wpływa na to bardzo dużo czynników, takich jak: Gatunek, wiek miejsce żerowania , rodzaj pożywienia, czas i sposób połowu oraz wiele czynników związanych z transportem ,przechowywaniem i przygotowaniem do obrotu .Mięso ( mięśnie ) ryb występujących w obrocie krajowym, zawierają przeciętnie:
Sebastian Tyszko (Sunday, 23 May 2021 01:51)
na zdjeciu jest makrela
MAREK (Thursday, 31 January 2019 17:35)
TO JEST MAKRELA A NIE LABRAKS. NIE RÓBCIE Z LUDZI IDIOTÓW