Składniki:
-
700 g halibuta
-
2 łyżki masła
-
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
-
2 łyżki posiekanego szczypiorku
-
łyżka oleju
-
sok z cytryny
-
sól, pieprz
Wykonanie:
Utrzyj masło z połową natki pietruszki i szczypiorku.
Rybę umyj, osusz i podziel na porcje. skrop je sokiem z cytryny, oprósz solą i pieprzem. Ułóż kawałki ryby na
wysmarowanej olejem blasze.Posmaruj je połową masła ziołowego i wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180'C na około 10 minut. Gdy masło się roztopi , wyjmij
blachę , odwróć porcje ryby, posmaruj je resztą masła i piecz jeszcze przez 10 minut, aż będą miały złoty kolor.
Przed podaniem posyp rybę pozostałą natką i szczypiorkiem. Podawaj z ryżem i sałatą z sosem winegret.
Sebastian Tyszko (Sunday, 23 May 2021 01:51)
na zdjeciu jest makrela
MAREK (Thursday, 31 January 2019 17:35)
TO JEST MAKRELA A NIE LABRAKS. NIE RÓBCIE Z LUDZI IDIOTÓW