Dorsz z grilla
składniki:
wykonanie:
Filety obkładamy cienkimi talarkami cebuli, wkładamy do miseczki z mlekiem, i odstawiamy na 1 godzinę.
przed smażeniem obsuszone filety nacieramy solą i pieprzem wymieszanymi z przyprawą do ryb, odkładamy w chłodne miejsce. Jabłka obieramy, kroimy na połowę , usuwamy gniazda i obficie oprószamy majerankiem. Banany kroimy na połowę. Przyprawione, wychłodzone filety nacieramy oliwą i rozkładamy na grillu,gdy się zrumienią przekładamy na talerze, a na grillu rumienimy połówki jabłek i banany. Usmażone owoce układamy dekoracyjnie na usmażonych filetach. Podajemy z ugotowanym ryżem na sypko lub z pieczywem i sezonową delikatną w smaku surówką.
Ryby-skład mięsa pod względem jakościowym i wartościowym jest bardzo zróżnicowany. Wpływa na to bardzo dużo czynników, takich jak: Gatunek, wiek miejsce żerowania , rodzaj pożywienia, czas i sposób połowu oraz wiele czynników związanych z transportem ,przechowywaniem i przygotowaniem do obrotu .Mięso ( mięśnie ) ryb występujących w obrocie krajowym, zawierają przeciętnie:
Sebastian Tyszko (Sunday, 23 May 2021 01:51)
na zdjeciu jest makrela
MAREK (Thursday, 31 January 2019 17:35)
TO JEST MAKRELA A NIE LABRAKS. NIE RÓBCIE Z LUDZI IDIOTÓW