Filet ze świeżej Dorady
z warzywami.
Składniki:
-
4 filety ze świeżej dorady
-
4 małe pory
-
1 cukinia
-
3 łyżki
masła
-
odrobina oliwy
-
sól,pieprz
-
1/4 szklanki białego wina
-
koperek do
dekoracji
Wykonanie:
Pory blanszować w gorącej wodzie,cukinię umyć i pokroić wzdłuż na wąskie plastry.Rybę
umyć, osuszyć i pokroić na porcje.Przyprawić solą i pieprzem.Na rozgrzanym na patelni maśle z oliwą ułożyć rybę,krótko podsmażyć z obu stron.Zalać winem i dusić do odparowania alkoholu. Rybę wyjąć z patelni,ułożyć na gorącym talerzu.Na patelnię włożyć cukinię i por podsmażyć
około 3 do 4 minut po czym zdjąć i ułożyć na talerzu obok ryby.Podawać przyozdobioną koperkiem i cytryną.
Sebastian Tyszko (Sunday, 23 May 2021 01:51)
na zdjeciu jest makrela
MAREK (Thursday, 31 January 2019 17:35)
TO JEST MAKRELA A NIE LABRAKS. NIE RÓBCIE Z LUDZI IDIOTÓW