Pieczona Dorada
Składniki:
-
1 świeża Dorada
-
3-4 ziemniaki
-
2 papryczki chilli
-
odrobina oliwy
-
sól,pieprz
-
gałązka rozmarynu
-
szczypta natki pietruszki.
Wykonanie:
Rybę oprawić,umyć i osuszyć .Doprawić solą i pieprzem,natrzeć oliwą i obłożyć ziołami.Odstawić na około 2 godzinki do lodówki.Ziemniaki obrać i
lekko podgotować w osolonej wodzie około 15 min. Rybę wyciągamy z lodówki i przekładamy do nasmarowanego poprzednio oliwą żaroodpornego naczynia,dodajemy podgotowane wcześniej ziemniaki i
posypujemy pietruszką.Tak przygotowaną rybę,wkładamy do piekarnika i pieczemy pół godziny w temperaturze około 180-200ºC.
Sebastian Tyszko (Sunday, 23 May 2021 01:51)
na zdjeciu jest makrela
MAREK (Thursday, 31 January 2019 17:35)
TO JEST MAKRELA A NIE LABRAKS. NIE RÓBCIE Z LUDZI IDIOTÓW