Zapiekanka ryżowa
z wędzonym śledźem
składniki:
przygotowanie:
Ugotować ryż na sypko, po czym wymieszać z łyżką masła, przyprawić pieprzem i pieprzem cayenne. Drobno pokrojoną cebulę zeszklić na maśle. Wędzone śledzie obrać ze skóry i ości i podzielić na niewielkie kawałki. Śmietanę wymieszać z odrobiną soli i natką pietruszki. Połączyć śledzie, cebulę, ryż, śmietanę po czym dokładnie ale delikatnie wymieszać. Bierzemy żaroodporne naczynie i smarujemy masłem po czym delikatnie oprószamy tartą bułką i wykładamy masę ryżową. Tak przygotowane wkładamy do piekarnika i zapiekamy około 20 min. Podawać z sosem pomidorowym i zieloną sałatą.
Ryby-skład mięsa pod względem jakościowym i wartościowym jest bardzo zróżnicowany. Wpływa na to bardzo dużo czynników, takich jak: Gatunek, wiek miejsce żerowania , rodzaj pożywienia, czas i sposób połowu oraz wiele czynników związanych z transportem ,przechowywaniem i przygotowaniem do obrotu .Mięso ( mięśnie ) ryb występujących w obrocie krajowym, zawierają przeciętnie:
Sebastian Tyszko (Sunday, 23 May 2021 01:51)
na zdjeciu jest makrela
MAREK (Thursday, 31 January 2019 17:35)
TO JEST MAKRELA A NIE LABRAKS. NIE RÓBCIE Z LUDZI IDIOTÓW