Zakąska ze śledzi
po cygańsku
składniki:
sos:
wykonanie:
Przygotowujemy sos: pokrojone w cienkie piórka cebule parzymy na sicie wrzątkiem, hartujemy zimną wodą i odsączamy. Oliwę łączymy z keczupem, dodajemy przyprawy, cebulę, posiekane ogórki warszawskie i korniszony mieszamy. Odsączone z zalewy filety dzielimy na zgrabne porcje, układamy na półmisku i zalewamy sosem. Półmisek szczelnie zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy na 2 godziny do lodówki. przed podaniem przybieramy zieleniną i cząstkami świeżego polskiego mpomidora.
Ryby-skład mięsa pod względem jakościowym i wartościowym jest bardzo zróżnicowany. Wpływa na to bardzo dużo czynników, takich jak: Gatunek, wiek miejsce żerowania , rodzaj pożywienia, czas i sposób połowu oraz wiele czynników związanych z transportem ,przechowywaniem i przygotowaniem do obrotu .Mięso ( mięśnie ) ryb występujących w obrocie krajowym, zawierają przeciętnie:
Sebastian Tyszko (Sunday, 23 May 2021 01:51)
na zdjeciu jest makrela
MAREK (Thursday, 31 January 2019 17:35)
TO JEST MAKRELA A NIE LABRAKS. NIE RÓBCIE Z LUDZI IDIOTÓW