PIECZONY
FILET Z ŁOSOSIA
SKŁADNIKI:
-
1 kg fileta z łososia
-
1 cytryna
-
mieszanka ziół
-
sól
-
pieprz
PRZYGOTOWANIE:
-
filet z łososia dokładnie umyć , usunąć ości , osuszyć , oprószyć solą ,pieprzem , i mieszanką ziół. Tak
przygotowaną rybę ułożyć na folii aluminiowej , na wierzchu fileta ułożyć plasterki cytryny. Zawinąć folię z rybą i piec około 30 min. w piekarniku nagrzanym do 200"C. Podawać z ziemniakami i
gotowanymi warzywami.
,,Tak przygotowanego fileta zamiast w piekarniku możemy równie dobrze grillować na rozgrzanym grillu"
Sebastian Tyszko (Sunday, 23 May 2021 01:51)
na zdjeciu jest makrela
MAREK (Thursday, 31 January 2019 17:35)
TO JEST MAKRELA A NIE LABRAKS. NIE RÓBCIE Z LUDZI IDIOTÓW