SKŁADNIKI:
WYKONANIE:
Wino i ocet balsamiczny doprowadzamy do wrzenia, dodajemy ośmiornice i gotujemy na małym ogniu przez 20 minut. odcedzamy i schładzamy. obgotowane ośmiornice przyprawiamy sosem sojowym, sosem chili oraz keczupem i dokładnie wymieszać tak aby każdy odcinek ośmiorniczek był pokryty sosem. Odstawiamy na 20-30 min.
Tak przygotowane ośmiornice pieczemy na dobrze rozgrzanym grillu przez około 5-7 min kilkakrotnie obracając.
Przed podaniem posypujemy natką pietruszki.
SMACZNEGO.
Ryby-skład mięsa pod względem jakościowym i wartościowym jest bardzo zróżnicowany. Wpływa na to bardzo dużo czynników, takich jak: Gatunek, wiek miejsce żerowania , rodzaj pożywienia, czas i sposób połowu oraz wiele czynników związanych z transportem ,przechowywaniem i przygotowaniem do obrotu .Mięso ( mięśnie ) ryb występujących w obrocie krajowym, zawierają przeciętnie:
Sebastian Tyszko (Sunday, 23 May 2021 01:51)
na zdjeciu jest makrela
MAREK (Thursday, 31 January 2019 17:35)
TO JEST MAKRELA A NIE LABRAKS. NIE RÓBCIE Z LUDZI IDIOTÓW