Składniki:
przygotowanie:
Olej rozgrzać w woku , dodać cebulę, pastę tom yum, małże jadalne i czarne. Całość dusić pod przykryciem przez 30 sekund.
Następnie dodajemy bulion drobiowy, trawę cytrynową, sok z limonki,kolendrę i sos rybny. Całość dobrze mieszamy i gotujemy, aż muszle się otworzą.
do zupy dodajemy liście kolendry i podajemy w miseczkach.
Ryby-skład mięsa pod względem jakościowym i wartościowym jest bardzo zróżnicowany. Wpływa na to bardzo dużo czynników, takich jak: Gatunek, wiek miejsce żerowania , rodzaj pożywienia, czas i sposób połowu oraz wiele czynników związanych z transportem ,przechowywaniem i przygotowaniem do obrotu .Mięso ( mięśnie ) ryb występujących w obrocie krajowym, zawierają przeciętnie:
Sebastian Tyszko (Sunday, 23 May 2021 01:51)
na zdjeciu jest makrela
MAREK (Thursday, 31 January 2019 17:35)
TO JEST MAKRELA A NIE LABRAKS. NIE RÓBCIE Z LUDZI IDIOTÓW
Write a comment