SKŁADNIKI:
- 20 dag krewetek świeżych (mogą być mrożone )
- 0,5 litra śmietany 18%
- 30 dag sera żółtego
- 3 łyżki mąki
- 2 łyżki vegety
- koperek
- masło do smażenia
WYKONANIE:
krewetki jeśli są mrożone to należy je zalać wrzątkiem do rozmrożenia a następnie odsączyć z wody. Smażymy na maśle około 10 minut po czym przekładamy do garnka i zalewamy niewielką ilością wody,
gotując przez około 20 minut. Mąkę wymieszać bardzo dokładnie z zawartością śmietany i dodać do krewetek. Ser żółty zetrzeć na tarce, dodać posiekany koperek, całość doprawić vegetą.
Smacznego :)
Sebastian Tyszko (Sunday, 23 May 2021 01:51)
na zdjeciu jest makrela
MAREK (Thursday, 31 January 2019 17:35)
TO JEST MAKRELA A NIE LABRAKS. NIE RÓBCIE Z LUDZI IDIOTÓW