Składniki:
WYKONANIE:
W dużym garnku roztopić masło. Dodać pokrojona w piórka cebule,posiekany czosnek,sok z cytryny,wino,sol i pieprz.Dusić wszystko chwile,aż cebula będzie pół miękka,a wino lekko odparuje.Dodać opłukane mule.Przykryć garnek szczelna pokrywa i od czasu do czasu przemieszać (najlepiej potrząsając garnkiem). Dusić do momentu, aż skorupki się otworzą.Posypać natka pietruszki lub innymi ziołami. Pomieszać. Rozłożyć mule do naczyń i podajemy.
"Temperatura gotowania musi być wysoka,a przykrywka do garnka dobrze dopasowana.Smacznego:)
Ryby-skład mięsa pod względem jakościowym i wartościowym jest bardzo zróżnicowany. Wpływa na to bardzo dużo czynników, takich jak: Gatunek, wiek miejsce żerowania , rodzaj pożywienia, czas i sposób połowu oraz wiele czynników związanych z transportem ,przechowywaniem i przygotowaniem do obrotu .Mięso ( mięśnie ) ryb występujących w obrocie krajowym, zawierają przeciętnie:
Sebastian Tyszko (Sunday, 23 May 2021 01:51)
na zdjeciu jest makrela
MAREK (Thursday, 31 January 2019 17:35)
TO JEST MAKRELA A NIE LABRAKS. NIE RÓBCIE Z LUDZI IDIOTÓW