Omułki o czarnej błyszczącej muszli, czasem z połyskującą zieloną krawędzią, często goszczą na stołach całego świata. Ze względu na doskonały smak swojego mięsa omułki są bardzo popularne na całym świecie i łatwo dostępne.
Zasmakuj w magicznym świecie małży, który jest spokrewniony z ostrygami i przegrzebkami, a jednocześnie zachowuje swój wyjątkowy charakter. Omułki to bardzo cenny rodzaj pożywienia , ponieważ ich mięso obfituje w minerały, witaminy i wysokowartościowe białko, a zawiera niewiele tłuszczu.
Większość rodzajów małży jest jadalnych, co sprawia, iż są one dostępne dla wielu osób, nie tylko bardzo zamożnych. Małże są dla każdego i zdecydowanie każdy powinien je spróbować.
Małże są częścią zróżnicowanej grupy mięczaków, których cechą charakterystyczną jest posiadanie muszli.Przygotowując zupę, należy muszlę usunąć, ale zarazem staje się ona niezbędnym składnikiem wykorzystywanym w wielu przepisach, aby pięknie zaprezentować mięso małży, gdyż zapewnia wyjątkowe doznania kulinarne.
W połączeniu z egzotycznymi smakami ten cudowny mięczak może być podstawą zup, sałatek, przystawek i dań głównych.Doprawione odpowiednią kombinacją przypraw mogą nabrać wyjątkowego odcienia lub smaku.Małże mają naprawdę bardzo szerokie zastosowanie.
Ryby-skład mięsa pod względem jakościowym i wartościowym jest bardzo zróżnicowany. Wpływa na to bardzo dużo czynników, takich jak: Gatunek, wiek miejsce żerowania , rodzaj pożywienia, czas i sposób połowu oraz wiele czynników związanych z transportem ,przechowywaniem i przygotowaniem do obrotu .Mięso ( mięśnie ) ryb występujących w obrocie krajowym, zawierają przeciętnie:
Sebastian Tyszko (Sunday, 23 May 2021 01:51)
na zdjeciu jest makrela
MAREK (Thursday, 31 January 2019 17:35)
TO JEST MAKRELA A NIE LABRAKS. NIE RÓBCIE Z LUDZI IDIOTÓW